Üvey Anne mi?




Anne sıfatı o kadar güzel ve kutsal ki... Her insan kaldıramaz, taşıyamaz. Tıpkı Kayseri'deki lanet kadın gibi.

Videoyu izlediğimde tıpkı sizler gibi kanım çekildi damarlarımdan. Sinirlerim alt üst oldu. İzlerken beddualar etmeye, lanetler yağdırmaya başladım. Sabaha kadar gözüme uyku girmedi.

İnsan sokakta gördüğü kediye, köpeğe bile merhametle bakarken. Ağlayan bir çocuk gördüğünde içi giderken o adi insan bozuntusu nasıl kıydı o yavrucaklara aklım almıyor! Elleri kırılasıca, merhametsiz, vicdan yoksunu yaratık.

Olmaz olsun onun gibi anne.
Olmaz olsun onun gibi kadın.
Olmaz olsun onun gibi evlat.
Olmaz olsun onun gibi  eş, teyze, hala.
Sen var olma, yaşama bu dünyada be kadın.

Peki ya o babaya ne demeli? O kamerayı yerleştirdiğine göre anladın neler olduğunu. Nasıl o kadının elini ayağını kırmadan verdin polise. Ağzını burnunu dağıtmadın? Şiddete karşıyım ama bu şiddetin beterini hak etmiş.

Bizler izlediklerimiz karşısında bu kadar dağılmışken, o dehşet anları gözümüzün önünden gitmezken o çocuklar yaşadıklarını nasıl unutacak? Bu yaralar minik bedenlerinden, hafızalarından nasıl silinecek?

Allah'ım sen görürsün her şeyi. Duy sesimizi aynı acıları yaşatmadan alma o kadının canını. Onun gibilerin eline bırakma çocukları (amin).

Boğazım düğüm düğüm... daha neler var söylemek istediğim, içimden söylediğim. İnşallah ceza evindeki gerçek analar verir cezanı. İnleye inleye ölümü beklersin. Cehennemden hiç çıkamayanlardan ol (amin).


Merhametinizle, vicdanınıza, insanlığınıza sıkı sarılın bırakmayın.

Gülten Taşkın Zanbak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugün Günlerden Hasret

Anneysen Eğer

Bahtımız Güzel Olsun