Jalebi (Hint Tatlısı)



Hint dizisi izlerken gördüğüm ve bizzat denediğim, favori tatlım olan Jalebi'nin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Hamurumuzun Malzemeleri:

2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu (1 ya da 2 çay kaşığı tarçın)
1 fiske tuz
Yarım yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Hamurumuzu kızartmak için sıvı yağ

Şerbetimizin Malzemeleri:

1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamurumuzun tüm malzemelerini akışkan olacak şekilde karıştırıp üzerini kapatarak sıcak bir yerde yaklaşık iki saat dinlenmesini bekliyoruz.

Fakat benim gibi aceleci iseniz dinlenmesini beklemeyin hemencecik yapın 😊

Sırada şerbetimiz var. Şekeri su ile karıştırıp ocağa alalım. Kaynadıktan sonra içine limon ve gül suyunu ekleyip bir dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.

Hamurumuzun üzerinde baloncuklar oluştuğunda hazır demektir.

Derin bir tava ya da kızartma tenceresine bolca sıvı yağımızı koyalım. İnce başlıklı torbaya hamuru koyalım fakat torbanız yoksa benim gibi ketçap ya da mayonez kutusunu boşaltıp içine hamuru koyup da yapabilirsiniz.  😉




Yağımız iyice kızınca hamurumuzu içten dışa doğru halkalar ya da istediğiniz şekli verecek şekilde sıkalım. Bir iki denemeden sonra eliniz alışır. İki tarafını da kızartıyoruz. Kızarttığımız jalebileri şerbetin içine atalım ve 5 saniye kadar bekletip çıkaralım. 

Afiyet bal şeker olsun. 




 Gülten Taşkın Zanbak 



Fotoğraf: Gülten Taşkın Zanbak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugün Günlerden Hasret

Anneysen Eğer

Bahtımız Güzel Olsun