Bisküvili Muhallebi



Pratikliği ve lezzeti ile favoriniz olacağına, misafirlerinizin ikinci dilimi isteyeceğine garanti veriyorum.


Malzemeler:

8 su bardağı süt 📌 (5 su bardağı süt koyup 3 bardak su kullanabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta
2 paket vanilya
Küçük bir parça tereyağı
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket krem şanti📌 (kutularda 2 paket oluyor 1 su bardağı süt ile paketin tekini kullanıyorum)


Hazırlanışı:

Yumurta, şeker, un, süt, tereyağı'nı tencerede iyice çırpıyoruz. Ocağa koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip altını kapatıyoruz. Tereyağ ve vanilyaları koyup iyice karıştırıyoruz. Çok koyu kıvamlı olmuyor dolaba girdiğinde kıvamı tam oluyor. 👌

Bisküvileri elle yada robotta toz haline getirip içine tarçın ekleyip karıştırıyoruz.  Yarısını tepsiye serpiyoruz. Üzerine yavaşça muhallebimizi döküyoruz. Muhallebi iyice soğuduğunda 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlayıp üzerine yayıyoruz. Kalan bisküvileri de üzerine serpip en az 3 - 4 saat dolapta dinlendiriyoruz.

Üzerine fındık, fıstık, ceviz içi de serpebilirsiniz. Dilimleri büyük kesin ki ikinci dilim için tekrar kalkmayın. 😉

📌 Tarif kare fırın tepsisine uygundur.



 Afiyet olsun.



Gülten Taşkın Zanbak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugün Günlerden Hasret

Anneysen Eğer

Bahtımız Güzel Olsun